Ny roman på vej

Til oktober udkommer en roman, som har været meget længe undervejs – også for længe efter min smag, men nu kommer den: Jeg er en ø udkommer til oktober på forlaget Turbine.

Romanens historie bygger på beretningen om den virkelige Jeanne Baret, som i 1767 rejser med på en ekspedition, en verdensomsejling, betalt af den franske konge, Louis XV, og ledet af Bougainville (ja, ham, som blomsten er opkaldt efter). Jeanne klæder sig ud som mand, kalder sig Jean og rejser med som tjenestedreng for botanikeren og lægen Commerson, som også er hendes elsker.

Jeg har valgt at lade Jeanne føre sin dagbog i kahytten. Det snævre rum, som hun deler med Commerson, er det eneste sted på rejsen, hvor hun kan være ærlig og åben, og derfra kan vi høre hendes stemme kommentere på alt. Stort og småt, planter og oplevelser, og ikke mindst: den pris, hun som kvinde kommer til at betale for at ønske at opnå viden og indsigt på lige fod med mændene.

Jeg begyndte at skrive i begyndelsen af 2013, men først efter en rejse til Big Island/Hawaii i 2014 kom der for alvor stof på. Hawaii og Tahiti (hvor ekspeditionen bla. kommer til) skulle efter sigende minde meget om hinanden, for eksempel er det de samme folkeslag, som er rejst derud, naturen og klimaet har også mange ligheder. Jeg har lært så meget af både rejsen og af arbejdet med romanen i øvrigt, at jeg nogle gange følte, at jeg slet ikke kunne rumme det hele. Men nu er den her snart, og jeg håber, at læserne vil følge med på rejsen.

Jeg skal nok sige til når den udkommer.