Om mig

Født 1954 i Aarhus

Cand. mag. fra Aarhus universitet i musikvidenskab og dansk

I perioden 1985 – 2007 lektor på Køge gymnasium

En halv bachelor i italiensk fra Københavns universitet

Debutroman fra 1998: Solo for Cecilia

Om mine bøger

Fortællingerne i romanerne bevæger sig rundt i fjerne tider og steder, ind imellem berøres nutiden i Danmark, hvorefter rejsen går ud igen. Det er, som om dagligdagens rum ikke er stort nok. Nogle gange udfoldes et portræt bedst i et vikingelandskab, andre gange i middelalderens Paris. Det hele drejer sig, om hvordan stemmerne og følelserne bedst trænger frem til nutidens læser. Tid og sted er dragten, som fortællingen ifører sig, når den vil vækkes til live.

Fortællingerne er tit vævet sammen med myter og religiøse forestillinger, alt sammen tankebaner, som er med til at styre personerne, hvad enten de ved det eller ej. Ja, faktisk kan selve skriveprocessen og forfatterens arbejde antage næsten mytisk karakter:

Uden forfattere eller fortællere ville historier flakse forvildede rundt uden et sted at sætte sig og blive til. Derfor er det forfatterens opgave at lokke en historie til sig og give den et sprog, den kan fortælles i. For at indfange den må forfatteren nogle gange kalde, fløjte, ja, måske ligefrem lade som om hun ikke er interesseret. Historier er sky væsener. Men når forfatteren så endelig finder det særlige sprog, sætter fortællingen sig til rette, pudser sig lidt og gør sig klar til at blive fortalt. Og da giver den hele sit væsen fra sig, forærer det bort og opfylder dermed et af de allerhøjeste ønsker menneskene har: at få inddelt evigheden i mindre bidder, så den kan opfattes og opleves.